S prehodom na čistejšo mešanico energetskih virov bo baker bistven material pri zagotavljanju bolj trajnostne prihodnosti.

Po podatkih družbe McKinsey bo do leta 2050 kar 73 % svetovne proizvodnje električne energije izhajalo iz obnovljivih virov energije, pri tem prehodu pa ima pomembno vlogo baker.

Sončne in vetrne elektrarne so močno odvisne od bakra. Pri proizvodnji energije iz obnovljivih virov se baker uporablja predvsem za ožičenje in izmenjavo toplote v sončnih in vetrnih elektrarnah.

Za začetek lahko vetrne elektrarne vsebujejo od 1,8 do 6,8 milijonov kilogramov bakra. Poleg tega sončne fotovoltaične elektrarne potrebujejo 4 000 kilogramov bakra na megavat energije. Za primerjavo: zmogljivost proizvodnje sončne energije v Indiji znaša 31 696 megavatov, za kar bi samo v Indiji potrebovali približno 146 milijonov kilogramov bakra.

Za odkup bakra ali drugih kovin ter naprav, ki vsebujejo baker, nas kontaktirajte in se dogovorite za termin. Prodaja odpadnih materialov pri nas je za vas enostaven postopek in odličen zaslužek.

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Tel.: +386 40 684 500

Mail: info@odkup-bakra.si

Odkup-bakra.si

Ocenite to stran