ODKUP
ŽELEZA

Odkup starega železa: cena je odvisna od več dejavnikov

Večini delavnic in ostalim podjetij, ki se ukvarjajo z obdelavo kovin, največjo težavo predstavljajo odpadki. Odkup železa predstavlja eno izmed rešitev za vas in vaše zaposlene, saj lahko na ta način vzdržujete stalno organizacijo podjetja in se znebite nepotrebnih odpadkov. To predstavlja samo nekaj razlogov, zakaj vam priporočamo, da se odločite za odkup železa. Cena se giblje nekje med 200 do 300 euri na tono materiala. Trenutno na trgu vlada splošno pomanjkanje gradbenega materiala, zato lahko pričakujete, da boste za 1000 kg dobili še več denarja. Končno finančno vrednost določa tudi ohranjenost materiala in splošni stroški odvoza. Vas zanima naša ponudba? Pokličite nas ali nam pošljite povpraševanje!

odkup starega železa

Tukaj je naštetih nekaj najpogostejših virov odpadnega aluminija:

Železo je v naravi najpogostejši element, ki se nahaja v različnih oblikah in stanjih. Prav tako je sestavni del debele Zemljine skorje. Točnega podatka o tem, kako nastaja, ne poznamo, znanstveniki ugibajo, da je ta kemijski element nastal med jedrskim zlivanjem zvezdnih mas. Če povzamemo, naj bi železo nastalo kot stranki produkt zvezdne eksplozije.
Poleg železnih elementov največji % vseh odpadnih kovin sestavljata še jeklo in litine. Litini je dodan ogljik, sicer poznamo tri variacije: sivo, belo in tempirano litino. Odkup železa (v nadaljevanju bo ta element označen z oznako Fe), v večini primerov vključuje težko oz. masivno, mešano Fe, pločevino in ostružke.
V našem podjetju največji delež storitve predstavlja odkup železa. Cena je odvisna od več dejavnikov, kot je kakovost Fe, teža, dodatne storitve, ki vključujejo rezanje večjih predmetov … Po navadi se za končno vrednost dogovorimo po ogledu odpadkov in pregledu odlagalnega mesta. Deloma ceno določa tudi trg, trenutno je zaradi vsesplošnega pomanjkanja gradbenih materialov precej visoka.
V našem podjetju pri odkupu železa nismo izbirčni in ne postavljamo omejitev. Do danes odkup starega železa po navadi vključuje vrtna orodja, stare ograje, ostružke, okovja, dele delovnih strojev in kmetijska orodja, železne radiatorje … Manjše količine materiala lahko stranke pripeljejo same, vrednost odpadkov v takih primerih določimo pri nas.

Ste vedeli, da ima železo neomejeno življenjsko dobo in ga lahko recikliramo tisočkrat, pa bo ta element vseeno ohranil večino svojih kemijskih in mehanskih lastnosti? Z reciklažo k ohranjanju narave prispevate tudi vi, saj se pri predelavi železa porabljajo velike količine energije, kar onesnažuje okolje (železo se namreč v naravi ne nahaja v čisti obliki, temveč ga sestavlja več primesi, ki jih je potrebno odstraniti z agresivnimi proizvodnimi procesi).

V našem podjetju poskrbimo za odkup železa in različnih ostalih kovin in zlitin. Naša profesionalna ekipa je pri svojem delu natančna in vestna, zato proces odvoza poteka hitro in brez težav. Prav tako so vsi naši delovni procesi utečeni in varni. Ker želimo svojim strankam ponuditi samo najboljše storitve, svoj vozni park vozil in opreme redno posodabljamo in ostajamo v stiku s trendi. Vpisani smo tudi v register ponudnikov za odkup starega železa. Vedno smo veseli, če so stranke zadovoljne z našimi storitvami in se k nam redno vračajo. Naši strokovnjaki z veseljem odgovorijo na vsa vprašanja, ki zadevajo odkup železa, cena se določa individualno in po ogledu odlagališča/odlagalnega prostora. Svetujemo vam tudi s področja odgovornega ravnanja z odpadki in vam na ta način pomagamo, da imate svoje delovne prostore vedno urejene.

V nadaljevanju si lahko preberete več informacij o tem, kako poteka odkup starega železa, na kaj je potrebno biti pri odkupu še posebej pozoren in kako lahko s prodajo zlitin in kovin tudi dobro zaslužite.

Ljudje po navadi zmotno mislijo, da je odkup starega železa zamudno opravilo, zato ga za odvažajo na deponije ali ga zastonj prepustijo osebam, ki pokažejo zanimanje za odkup.

Vas še vedno nismo prepričali, da je odkup železa pametna poteza? Še posebej za tiste, ki delujete v panogi kleparstva, struženja ali na kateremkoli drugem področju obdelovanja kovin in se vam odpadna kovina redno kopiči pred delavnico, je ta oblika storitve izredno uporabna. Ne samo, da se boste znebili svojih odpadkov, pri tem boste svoj račun dodobra obogatili. Višina odkupnine je sicer odvisna od trenutnega stanja trga, kakovosti železa/odpadnih kovin in ostalih posebnosti, kar določa odkup železa. Cena zajema vrednosti nekje do 300 eur (v normalnih pogojih trga).

V nadaljevanju smo za vas zbrali nekaj najpogostejših vprašanj in odgovorov, ki jih dobimo od naših strank. V primeru, da na kakšnega še nismo odgovorili, nam vprašanje pošljite na naš elektronski naslov.

4.4/5 - (7 votes)

Pogosta vprašanja
in odgovori

Seveda, odkupujemo vse vrste kovin, zlitin, ostružkov… Pomembno nam je samo to, da je kovina v dobrem stanju ter da poskrbimo za varen in hiter odvoz.
V primeru, da se odločite za sodelovanje z nami, se lahko dogovorimo tudi za odvoz odpadkov. To lahko storite tudi sami.
Poskrbimo za hiter odvoz raznovrstnih železnih komponent, kot so ograje, opilki, ostanki, ki nastanejo pri izdelavi in oblikovanju raznovrstnih izdelkov … Ne branimo se niti starih hladilnikov, bele tehnike … Kakovost elementov na koncu določa tudi ceno.
V vsakem primeru bi se morali takih odpadkov znebiti, po potrebi celo plačati nekomu, da vam odpelje cel kup odpadne kovine. Če se odločite za nas, ne bomo poskrbeli samo za odkup železa, temveč tudi za hiter in varen odvoz.