Izbira najboljšega odlagališča na podlagi cen, izkušenj in lokacije je nekaj najpomembnejših dejavnikov pri čim večjem zaslužku z vašimi odpadki.

Spodaj je nekaj predlogov, ki vam bodo pomagali izbrati najboljši čas, da se odpravite v zbirni center po zaslužek.

Kateri sta najboljši in najslabši čas v letu?

Najslabše – zimski meseci

Odhod na odpad sredi zime verjetno ni vaša najboljša izbira za najboljše cene, poleg tega bo težje najti odpadno železo in delo. Zimsko vreme običajno upočasni gradbeništvo, s tem pa se upočasni povpraševanje po jeklu in drugih dobrinah, zato cene padajo, s tem pa tudi poslovanje.

Najboljše – toplejši meseci

Zaradi povečane gradbene aktivnosti je z razrezom bolj koristno začeti v toplejših mesecih. Lahko je še posebej koristno, če spomladi zavržete čim več odpadkov zaradi novih projektov ali popravil, ki jih je bilo treba odložiti pozimi. Poiščite žlebove, strešne kritine in druga dela, ki vam bodo pomagala zbrati nekaj odpadkov.

Kateri sta najboljši in najslabši čas v mesecu?

Težko je izbrati najboljši čas za odpad v mesecu glede na to, kaj se dogaja na odpadu. Dobro je vedeti, da se veliko najemodajalcev ali najemnikov vseli ali odseli na začetku in koncu meseca. Torej, če živite v prometnem stanovanjskem območju, se vam lahko izplača voziti naokoli na začetku in koncu meseca, da poberete stvari, ki jih ljudje ne želijo več ali potrebujejo v svoji hiši, kot so televizorji, police, posteljni okvirji, itd.

Najboljši in najslabši čas v tednu

Med tednom so lahko zasedeni in prazni dnevi za odpade, tako kot pri delu. Najpomembneje je, da poznate urnik in delovni čas vašega odpadnega mesta.

Najslabše – vikendi

Najslabši čas za odhod na odpad je običajno ob sobotah ali vikendih, če je vaš odpad odprt. Izvajalci, vodovodarji, električarji, lastniki stanovanj in drugi, ki imajo odpadke, so običajno dostopni ob koncih tedna, zato bodo seveda počakali do takrat, da prinesejo odpadke.

Najboljše – sredi tedna

Najboljši čas, da svoje odpadke prinesete v zbirni center, je običajno sredi tedna. Ponedeljki so zasedeni, če ljudje čez vikend razstavljajo ali morajo odložiti tovor. Petki so lahko tudi zasedeni, ker bi lahko ljudje ta dan izkoristili za zbiranje vsega odpadnega železa, ki bi ga prinesli. Zato so torki in četrtki verjetno najboljša možnost, da hitro pridete v zbirni center in iz njega.

Torej, kdaj so cene odpadkov najvišje?

Na podlagi zgornjih informacij bodo cene odpadkov verjetno najboljše v nekem določenem obdobju. Kot vedno, to ni zagotovljeno, saj lahko številni dejavniki vplivajo na ceno odpadkov. Če bi morali izbrati obdobje v letu, bi bili to delavniki v poletnih mesecih. Takrat je največ gibanja pri kovinah po, saj se izvaja veliko stanovanjskih in poslovnih projektov.

Zagotovite si svoj termin in visoko ceno odkupa ter nas kontaktirajte še danes!

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Tel.: +386 40 684 500

Mail: info@odkup-bakra.si

Odkup-bakra.si

Ocenite to stran