Zbiranje odpadnih kovin

Proces odkupa kovin se začne z zbiranjem odpadnih kovin. Te kovine lahko prihajajo iz različnih virov, kot so industrijski odpadki, odpadki iz gospodinjstva, avtomobilski deli, stare električne naprave in še več. Podjetja in posamezniki, ki imajo te odpadke, se obrnejo na podjetja za odkup kovin, kot je Krizant d.o.o., ki jih nato zberejo.

Razvrščanje in ocenjevanje

Po zbiranju sledi razvrščanje odpadnih kovin. To je ključni korak, saj različne vrste kovin zahtevajo različne postopke obdelave. Kovine so ločene na feromagnetne (železo in jeklo) in neferomagnetne (baker, aluminij, cink, svinec in drugi). Razvrščanje poteka tudi glede na kakovost in čistost kovine, kar vpliva na njeno vrednost.

Priprava za reciklažo

Ko so kovine razvrščene, sledi priprava za reciklažo. Ta postopek lahko vključuje drobljenje, stiskanje in rezanje kovin v manjše kose. To omogoča lažje prevažanje in obdelavo materialov. V nekaterih primerih se kovine tudi očistijo, da se odstranijo morebitne nečistoče.

Reciklaža

Nato sledi sam postopek recikliranja. Kovine se stopijo v velikih pečeh pri zelo visokih temperaturah. Ta proces omogoča ločitev čistih kovin od nečistoč. Stopljene kovine se nato oblikujejo v bloke, palice ali plošče, ki jih je mogoče ponovno uporabiti v različnih industrijah.

Prodaja recikliranih kovin

Po recikliranju se čiste kovine prodajo industriji, kjer se uporabijo za izdelavo novih izdelkov. To pomaga zmanjšati potrebo po rudarjenju novih kovin, kar ima pozitiven vpliv na okolje.

Zaključek

Podjetja za odkup kovin, kot je Krizant d.o.o., igrajo ključno vlogo v procesu reciklaže kovin. Z zagotavljanjem učinkovitega sistema za zbiranje, razvrščanje, pripravo in recikliranje odpadnih kovin, pomagamo podpirati trajnostno gospodarstvo, zmanjšujejo odpadke in varujejo naše naravne vire.

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Tel.: +386 40 684 500

Mail: info@odkup-bakra.si

Odkup-bakra.si

5/5 - (1 vote)