Ljudje pogosto podcenjujejo prednosti recikliranja odpadnih kovin. Stranke pogosto menijo, da je mogoče reciklirati le vozila ali pločevinke za pijačo, vendar je npr. tudi elektronika izredno pomembna. Namesto da zavržete staro elektroniko, raje razmislite o prednostih recikliranja. To je lažje in bolj koristno, kot si morda mislite.

Enostavno

Mnoga gospodinjstva se izogibajo recikliranju, ker se jim to zdi neprijetno. Na srečo lahko večino dela namesto vas opravi profesionalni zbirni center. Določanje cen in ponudbe so hitre in enostavne. Odpadno kovino lahko oddate, ko vam ustreza, in ni pomembno, kako stara je.

Npr. stari računalniki, vključno z osebnimi, tabličnimi in prenosnimi računalniki, imajo običajno nekaj ključnih sestavnih delov, ki jih je mogoče ponovno uporabiti. To vključuje matične plošče, vezja in baterije.

Ko so ti deli odstranjeni, je treba urediti vse ostalo. Odpadne kovine se pretalijo in uporabijo v drugih izdelkih. Reciklirajo se tudi plošče in baterije. Nekatere se bodo še dodatno izboljšale, pretvorile v novo blago ali preoblikovale v povsem nove predmete.

Ker je vse to delo opravljeno namesto vas, vam bo delo olajšano. Vse, kar morate storiti, je, da oddate odpadne kovine in predmete, ki vsebujejo odpadne kovine ter prejmete plačilo.

Koristno

Najbolj očitna prednost recikliranja odpadnih kovin je ta, da dragoceni materiali ne končajo v smeteh. Če vzamemo za primer elektroniko, vsak dan se na tisoče starih računalnikov, tablic, prenosnikov in druge elektronike zavrže, namesto da bi jih reciklirali. To je žalostno zapravljanje sredstev. Prispeva tudi k onesnaževanju.

Baterije, tiskana vezja in matične plošče vsebujejo težke kovine in redke zemeljske kovine. Sčasoma lahko te kovine onesnažijo podtalnico in tla. Baterije bodo sčasoma puščale in prispevale k nadaljnjemu onesnaževanju.

Poleg tega recikliranje prihrani električno energijo in zmanjša potrebo po rudarjenju. Rudniki povzročajo ogromno onesnaženja, lokalni ekosistem pa si morda nikoli ne bo popolnoma opomogel od škode, ki jo je povzročil rudarski proces. Že veste, da se pri proizvodnji električne energije sproščajo toplogredni plini in prispevajo k podnebnim spremembam. Čeprav je uporaba obnovljivih virov energije v porastu in se ogljični odtis pri proizvodnji električne energije vsako leto zmanjšuje, še vedno ni enak nič.

Krožno gospodarstvo ustvarja delovna mesta, ohranja naše naravne vire in na tej poti lahko celo zaslužite nekaj denarja. To je koristno, dragoceno in presenetljivo koristno. Ljudje zlahka mislijo, da njihovi osebni prispevki ali odločitve niso pomembni, vendar ima vsaka izbira vpliv. V svojem življenju boste ustvarili veliko e-odpadkov.

Na srečo je recikliranje odpadnih kovin v Sloveniji zelo preprosto. Za ceno ali ponudbo nas lahko pokličete na telefonsko številko 040/684-500. Vedno ste dobrodošli, če želite postaviti vprašanja in izvedeti več o prednostih recikliranja. To je neverjeten proces in verjetno imate že veliko izdelkov, ki uporabljajo reciklirane dele, komponente ali materiale. Če elektroniki, vozilom ali odpadnim kovinam podarite drugo življenje, je to odličen način za ohranjanje naših naravnih virov.

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Tel.: +386 40 684 500

Mail: info@odkup-bakra.si

Odkup-bakra.si

Ocenite to stran