Baker je kovina, ki jo človeštvo uporablja že tisoče let. S svojo edinstveno mehkobo, trdnostjo, toplotno in električno prevodnostjo ter prepoznavno barvo se je baker izkazal kot izjemno dragocen material v številnih industrijah. Ena od teh industrij, kjer je baker igral pomembno vlogo skozi zgodovino in ostaja priljubljen do današnjega dne, je umetnost.

Baker v kiparstvu

Baker je izredno priljubljen material v kiparstvu. Njegova oblikovana sposobnost in moč sta idealni za ustvarjanje robustnih in dolgotrajnih kipov. Eden najbolj znamenitih primerov uporabe bakra v kiparstvu je Kip svobode v New Yorku. Ta ikonični spomenik je obložen s tankimi ploščami bakra, ki so bile oblikovane v prave oblike in nato sestavljene za dokončanje strukture. Z izjemno trpežnostjo bakra, je Kip svobode ostal nepoškodovan že več kot sto let.

Baker v slikarstvu

Baker se v slikarstvu uporablja tudi kot podlaga za oljne slike. Prednost bakra je v tem, da ne absorbira olj, kar omogoča svetle in živahne barve. Baker je tudi trpežen material, kar pomeni, da slike, narejene na bakreni podlagi, trajajo dlje časa brez poškodb.

Baker v sodobni umetnosti

V sodobni umetnosti umetniki bakru pogosto dajejo nove in inovativne uporabe. Nekateri umetniki na primer uporabljajo odpadne bakrene materiale, kot so žice in cevi, za ustvarjanje edinstvenih skulptur in instalacij.

Recikliranje bakra v umetnosti

Pomemben vidik uporabe bakra v umetnosti je tudi recikliranje. Odpadni bakreni materiali, kot so bakrene cevi ali žice, se lahko ponovno uporabijo in pretvorijo v edinstvene umetniške izdelke. To ne samo podpira trajnost v umetnosti, ampak tudi pomaga pri ohranjanju dragocenih virov.

Visoka vrednost odpadnega bakra

V podjetju Krizant d.o.o. cenimo vrednost bakra, ne samo v industriji, ampak tudi v umetnosti. Odkupujemo bakrene odpadke vseh vrst, ne glede na to, ali izvirajo iz umetniških ateljejev, gradbeniških objektov ali gospodinjstev. Vabimo vas, da se pridružite našemu prizadevanju za ohranjanje tega dragocenega vira, s tem ko nam prodate vaš odpadni baker. Tako boste pomagali zagotoviti, da se ta čudovita in uporabna kovina še naprej uporablja in ceni v umetnosti in onkraj nje.

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Tel.: +386 40 684 500

Mail: info@odkup-bakra.si

Odkup-bakra.si

5/5 - (1 vote)