Družba se vedno bolj zanima za trajnostno življenje, kar potem tudi recikliranje izkopanih virov. Kovina, ki jo najdemo v običajnih gospodinjskih aparatih, elektroniki in infrastrukturi, je danes lahko dragoceno blago, ki prinaša dobiček mnogim, ki prodajajo in reciklirajo odpadne kovine.

Za tiste, ki se z recikliranjem kovin še ne ukvarjajo, je lahko recikliranje kovin vredno truda zaradi dodatnega zasluženega denarja in prispevka k večjemu dobremu, ki se zagotovi z recikliranjem. V nadaljevanju branja boste izvedeli več o recikliranju odpadnih kovin.

Katere kovine je mogoče reciklirati?

Čeprav je večino kovin mogoče reciklirati, imajo le nekatere dovolj veliko vrednost, da je upravičeno obsežno recikliranje, ki ga podpira odkup odpadnih kovin. Glavne kovine, ki se vrednotijo pri reševanju, so aluminij, baker, jeklo, nerjavno jeklo, medenina, železo, bron in svinec. Iz elektronike je mogoče pridobiti tudi druge redke zemeljske kovine, vendar so povprečne zbiralnice v večini primerov bolj osredotočene na prejšnje vrste kovin.

Kje dobite odpadne kovine?

Kovinski odpadki lahko izvirajo iz različnih virov, od katerih so nekateri komercialni, drugi pa stanovanjski. Gradbišča so na primer pogost vir odpadkov, saj so kovine, kot so baker, jeklo, železo in aluminij, pogosto stranski proizvodi gradbeništva. Tudi številna industrijska podjetja, kot so strojne delavnice, varilnice in proizvodni obrati, so pogost vir kakovostnih odpadnih kovin. Obloge, kovinski ostružki in kosi izrezov so za te industrije pogosto neuporabni, vendar jih je mogoče z recikliranjem pretvoriti nazaj v uporabno kovino. K toku odpadnih kovin pogosto prispeva tudi industrija popravil avtomobilov, saj je večina avtomobilskih delov izdelana iz kovine, ki jo je mogoče predelati v uporabne surovine. Odpadki iz stanovanjskih prostorov lahko izvirajo iz številnih krajev, kot so pločevinke pijač, nedelujoči aparati, aluminijasta folija, zavrženo pohištvo in poškodovana elektronika.

Spremljajte nas za še več zanimivih prispevkov, ki jih objavimo v kratkem. Če imate kakršno koli vprašanje glede odpadnih kovin ali pa bi jih želeli prodati, nas kontaktirajte in naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali. Odpadne kovine lahko po dogovoru prevzamemo tudi na vaši lokaciji.

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Tel.: +386 40 684 500

Mail: info@odkup-bakra.si

Odkup-bakra.si

5/5 - (1 vote)