Kako se ocenijo odpadne kovine?

Obstaja več metod, s katerimi lahko določite vrsto kovine, ki je v kosu odpadne kovine. Najprej lahko na kovino pritisnemo magnet, da ugotovimo, ali gre za železno ali neželezno kovino. Če se magnet prilepi, gre za železno kovino, kar pomeni, da gre za jeklo ali železo. Med barvne kovine spadajo aluminij, baker, nerjaveče jeklo, medenina, bron in svinec. Na te kovine se magnet ne prilepi. Drugi testi vključujejo Rockwellov test, pri katerem stroj preveri trdoto kovine, ali test LIBS, pri katerem se v kovino usmeri pulzni laser, da se določi njena vsebnost. Preskus iskrenja včasih uporabljajo tisti, ki imajo izurjeno oko, saj se kovine dotaknejo z brusilnikom ter ocenijo barvo in dolžino nastale iskre.

Kako se vrednotijo odpadne kovine?

Odpadne kovine se vrednotijo glede na vrsto in težo. Med običajnimi kovinami ima največjo vrednost odpadni baker, sledijo medenina, nerjaveče jeklo, jeklo, aluminij in svinec. Vendar se cene stalno spreminjajo, zato je dobro, da preverite cene odpadnih kovin na dan, ko nameravate prodati odpadke. Ne pozabite, da se splača odpadke ločevati po vrstah. Če v isti sod odvržete baker in aluminij, vam bo večina podjetij za predelavo odpadkov plačala le ceno najcenejše kovine v posodi.

Če razmišljate o sodelovanju v industriji kovinskih odpadkov, se morate veliko naučiti, če želite ustvariti čim večji dobiček, hkrati pa pomagati varovati okolje in industriji zagotoviti obnovljiv vir surovin. Če bi radi prodali odpadne kovine ali izvedeli več o njih, se obrnite na Odkup-bakra.si, saj smo z dolgoletnimi izkušnjami in mnogimi zadovoljnimi strankami, pravi naslov za vas.

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Tel.: +386 40 684 500

Mail: info@odkup-bakra.si

Odkup-bakra.si

Ocenite to stran