Zbiranje odpadkov je postalo priljubljeno opravilo za tiste, ki želijo zaslužiti nekaj dodatnega denarja in hkrati koristiti okolju. Z odstranjevanjem odpadnih kovin se lahko znebite potencialno nevarnih odpadkov, zmanjšate potrebo po prihodnjem rudarjenju kovin, ki jih je mogoče reciklirati, in pripomorete k temu, da so naravni viri na voljo proizvajalcem. Čeprav ima recikliranje kovin številne prednosti, je glavni razlog za recikliranje za mnoge, ki se ukvarjajo s tem, denar, ki ga je mogoče zaslužiti.

Vendar pa vse odpadne kovine niso enake. Če prodate kovinske odpadke ne da bi prej raziskali vrednost tega, kar prodajate, boste morda presenečeni, ko boste ugotovili, kako zelo se lahko vrednost razlikuje med različnimi vrstami kovinskih odpadkov. Če želite povečati svoj dobiček, preberite več o najdragocenejših odpadnih kovinah in kako jih prepoznati.

Baker

Za mnoge odstranjevalce odpadkov je baker kralj zaradi stalno visoke vrednosti. Baker najdemo predvsem v električni napeljavi, elektromagnetnih komponentah in vodovodnih napeljavah. Zaradi svoje vsestranskosti in obsežne uporabe je še posebej iskan med pogosto zavrženimi kovinami. Vendar pa ves baker nima enake cene. Obstajajo razredi bakra, ki se razlikujejo po vrednosti, pri čemer je vrednost 1 gole svetle bakrene napeljave najvišja. Če želite doseči najboljšo ceno za bakreno napeljavo, je treba običajno odstraniti izolacijo. To upoštevajte pri prodaji bakrene žice, saj lahko čas, porabljen za odstranjevanje izolacije, prinese bistveno večji dobiček.

Medenina

Čeprav medenina ne velja za plemenito kovino, je zaželena za odpadke. Razlog, da nekateri dobijo najvišjo ceno za odpadno medenino, je v tem, da ni tako široko dostopna kot nekatere druge kovine, na primer nerjaveče jeklo ali baker. Glede na ceno sestavnih delov medenine, kot sta baker in cink, je recikliranje medenine veliko bolj stroškovno učinkovito kot njena ponovna izdelava. Medenina za odpadke se nahaja v nekaj primarnih virih, vključno z mehanizmi za zaklepanje, zatiči, vijaki, svetlobnimi elementi, pohištvom, gospodinjskimi dekorativnimi elementi in ročaji.

Aluminij

Čeprav cena za kilogram aluminija sama po sebi morda ni impresivna, je lahko ta kovina zaradi svoje široke razpoložljivosti zelo donosna. Recikliranje aluminija zahteva 95 % manj energije kot proizvodnja novega aluminija iz rude, zato se reciklirani aluminij lahko prodaja z veliko višjo stopnjo dobička. Zato so predelovalci pripravljeni plačati nekoliko več, da bi ohranili pretok aluminija. Iz aluminija so izdelani tudi številni sodobni potrošniški izdelki, kot so zunanje pohištvo, ročni vozički in oprema za vadbo. Zaradi razširjenosti teh izdelkov je povpraševanje po aluminiju še večje, kar pomeni, da bodo zbiralnice dobro plačale za stalno oskrbo.

Če se nameravate ukvarjati z recikliranjem odpadnih kovin, si vzemite čas in se poučite o vrstah kovin, za katere lahko za svoj čas in trud iztržite največ. Z zbiranjem zelo zaželenih kovin v zelo cenjenih razredih lahko dosežete največjo donosnost vloženega časa. Če želite izvedeti več o odkupu odpadnih kovin, se obrnite na podjetje Krizant d.o.o. (Odkup-bakra.si) na telefonski številki 040/684-500.

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Tel.: +386 40 684 500

Mail: info@odkup-bakra.si

Odkup-bakra.si

Ocenite to stran