Zaradi svoje trpežnosti in estetske privlačnosti je baker idealen za uporabo v nakitu in kovancih, kjer je prisoten v velikih količinah.

Na primer 18-karatni zlati nakit običajno vsebuje 75 % zlata, 15 % srebra in 10 % bakra. Baker ne le krepi zlati in srebrni nakit, ampak se njegove zlitine (medenina in bron) pogosto uporabljajo tudi za izdelavo cenovno ugodnega in privlačnega nakita.

Poleg tega je veliko kovancev, ki jih uporabljamo, narejenih iz bakra in njegovih zlitin. Za izdelavo trajnih in varnih kovancev sta ključni dve lastnosti bakra:

  1. Odpornost proti koroziji: kovanci iz zlitine bakra in niklja ne dehtijo.
  2. Elektroprevodnost: Kovanci iz bakra in niklja imajo posebne elektronske podpise, ki pomagajo preprečevati goljufije v prodajnih avtomatih in avtomatih za obdelavo kovancev.

Baker se ne nahaja le v nakitu in kovancih ampak ga najdemo skoraj povsod. Tudi v vašem gospodinjstvu se zagotovo najde kakšen kos bakra, ki ga ne potrebujete več. Zakaj bi vam doma delal napoto, ko pa ga lahko pripeljete k nam in zaslužite. Cena je poštena, izkušnja zanimiva, poleg tega pa prispevate k varovanju okolja in zmanjšanju okoljskega odtisa, saj se z recikliranjem prihrani ogromno energije, ki se porabi za rudarjenje teh surovin iz zemlje.

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Tel.: +386 40 684 500

Mail: info@odkup-bakra.si

Odkup-bakra.si

5/5 - (1 vote)