Povprečna enodružinska hiša vsebuje približno 200 kilogramov bakra.

Tukaj je razčlenitev bakra in količina bakra v splošnih aparatih:

Naprava/materialKoličina vsebovanega bakra (kg)
Gradbena žica88,5
Vodovodne cevi in fitingi68,5
Klimatske naprave23,5
Toplotne črpalke21,7
Vgrajeni aparati in druga strojna oprema21,0
Pomivalni stroji2,2
Hladilniki2,1

Poleg gospodinjskih aparatov ima baker pomembno vlogo tudi v predmetih, ki jih uporabljamo vsak dan. Po podatkih BBC tipičen iPhone v povprečju vsebuje 15 gramov bakra – približno 10 % teže telefona.

Baker je danes sestavni del sodobnega gospodarstva. Njegove edinstvene lastnosti omogočajo urbanizacijo in gospodarski razvoj z nizkimi stroški – in zgodba se tu ne konča.

Kaj storiti z odpadnim bakrom?

Na to vprašanje obstaja enostaven odgovor z enostavno rešitvijo. Prinesite ga v naš zbirni center ali pa se dogovorite za odvoz. Ponudili vam bomo odlično ceno in hkrati se boste znebili navlake, ki vam dela napoto in bi jo zastonj odpeljali na smetišče.

Ste prenavljali dom in vam je ostalo kaj gradbenega materiala, npr. žice, kabli, cevi ali žlebovi? Se vam je pokvaril gospodinjski aparat in ste ga želeli zavreči, npr. pečica, hladilnik, grelnik vode, pomivalni stroj ali klimatska naprava?

Kontaktirajte nas tudi, če niste prepričani ali so vaši materiali in aparati primerni za odkup, in naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali.

Ne vrzi v smeti ampak spremeni v denar!

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Tel.: +386 40 684 500

Mail: info@odkup-bakra.si

Odkup-bakra.si

4/5 - (1 vote)