Padec cen bakra po ameriških volitvah

Cene bakra v Londonu so konec tedna upadle, saj se je nepredvidljivo stanje na trgu, ki je nastalo zaradi ameriških predsedniških volitev, postopoma zmanjševalo, demokrat Joe Biden pa je po zmagi v dveh kritičnih ameriških zveznih državah napovedal zmago nad predsednikom Donaldom Trumpom.

Biden je slavil na ameriških predsedniških volitvah

Šibkejši ameriški dolar je ponudil nekaj podpore, potem ko je napram juanu zdrsnil na najšibkejšo raven v več kot dveh letih, kar je pocenilo kovine za imetnike drugih valut.

»Zdaj je volilnega šume več ali manj konec. Cene za zdaj ne padajo preveč. Mislim, da so bile cene nekoliko pretirane. Trg je bil preveč optimističen, «je dejal trgovec s kovinami s sedežem v Singapurju.

Biden je v soboto, 7.11. oznanil zmago in tako začel postopek prehoda Bele hiše pod demokratično okrilje, medtem pa je dosedanji ameriški predsednik Donald Trump označil volitve za goljufijo, vložil tožbe in zahteval ponovno štetje.

Trimesečni baker na Londonski borzi kovin se je ob 7:15 zjutraj pocenil za 0,3% na 6.814,50 USD za tono, od marca 2020 pa se je baker povišal za približno 56% cene, k čemur so pripomogli močno kitajsko povpraševanje, motnje v ponudbi, spodbudni upi in šibkejši dolar.

Medtem se je najbolj trgovana decembrska pogodba za baker na Shanghai Futures Exchange zaprla za 0,5% na 51.420 juanov na tono.

Ocenite to stran