V podjetju imamo več let izkušenj na področju recikliranja odpadnih kovin in smo ponosni na to, da svojim strankam ponujamo kvalitetne storitve s katerimi zaslužijo in hkrati pomagajo ustvarjati trajnostno prihodnost. Spremljamo svoje delovne metode v skladu z zakonodajo. Pri upravljanju dejavnosti v podjetju smo še posebej pozorni na to, da upoštevamo sodobne industrijske prakse in izpolnjujemo svoje okoljske odgovornosti.

Recikliranje prinaša številne prednosti, v tem prispevku pa si bomo ogledali razloge, zakaj lahko vi in vaše podjetje prodate in reciklirate odpadne kovine in tako izberete najodgovornejši način odstranjevanja odpadkov.

Očistite svoje odpadke

Odpadki se lahko hitro kopičijo, še posebej veliki kovinski odpadki. Lahko zmanjšate tveganje morebitne nevarnosti ter vpliv na prostoživeče živali in vodne zaloge.

Aktivno recikliranje tovarniških ali skladiščnih odpadkov pomeni, da spodbujate trajnost, poleg tega pa ste prepričani, da bomo vse odpadke varno in učinkovito odstranili in reciklirali.

Zmanjšajte svoj ogljični odtis

Eden glavnih dejavnikov, ki vsako leto prispevajo h globalnemu segrevanju, je povečevanje količine emisij ogljika.

Z recikliranjem lahko ne le zmanjšate emisije ogljika, temveč tudi zmanjšate stopnjo onesnaževanja.  Povpraševanje po naravnih virih in njihovo uporabo je mogoče zmanjšati s predelavo reciklirane kovine, ki porabi manj energije kot na primer rudarjenje ali oblikovanje novega bakra.

Varčevanje z energijo in uporaba materialov, ki jih že imamo, je eden najpomembnejših razlogov, zakaj bi si morali zavestno prizadevati za recikliranje kovin – prihranili bi lahko do 90 % energije, porabljene za proizvodnjo bakra, in približno 56 % energije, porabljene za pridobivanje in oblikovanje jekla.

Spodbujanje trajnosti

Recikliranje odpadnih kovin prinaša številne gospodarske koristi, med drugim varčevanje z energijo in materiali (kot je navedeno zgoraj). Če bo vaše podjetje še naprej redno recikliralo kovine, se bodo stroški proizvodnje zaradi ponovne uporabe teh materialov zmanjšali.

Zmanjšanje števila odlagališč in ohranjanje virov

Veliko bolje je reciklirati in spodbujati trajnost, kot pa odlagati odpadke na odlagališča.

Z recikliranjem odpadnih kovin prispevate k ohranjanju virov in zmanjšujete vpliv odlagališč na okolje.  Če boste pogosteje reciklirali, boste neizogibno ustvarili manj splošnih odpadkov, ki končajo na odlagališčih.

Prihranite denar in zaslužite!

Zaslužek je povsem upravičen razlog za prodajo in recikliranje odpadnih kovin. Če redno reciklirate kovine, lahko pričakujete velik dobiček za svoje blago in nižje proizvodne stroške, če ponovno uporabljate materiale.

Reciklirana kovina ohrani svojo kakovost in zato je  vir, ki se lahko uporablja skoraj neomejeno dolgo. Med najpogostejšimi vrstami kovin, ki so iskane, so baker, medenina, srebro, nerjavno jeklo in aluminij.

Če vas zanima prodaja ali recikliranje odpadnih kovin, nas pokličite na 040 684 500 (ali nam pošljite sporočilo na info@odkup-bakra.si)  in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja o odkupu odpadnih kovin ali naših storitvah.

Obiščite tudi našo začetno stran in izvedite več o odkup-bakra.com in rešitvah za odpadne kovine.

4/5 - (2 votes)