Inovacije prihodnosti v bakreni industriji

V prihodnosti bo celotna družba izpostavljena tehnološkim napredkom, ki bodo vplivali na naš vsakdan. Inovacijam prihodnosti se bo mogla prilagajati tudi bakrena industrija. V članku bomo preučevali vlogo bakrenih izdelkov pri zadovoljevanju potrebam družbe v sedanjosti in tudi v prihodnosti. Evropski institut za baker je za inovacije prihodnosti na področju bakrene industrije izpostavil predvsem inovacije na področjih obnovljivih virov, zelene industrije, energetsko učinkovitejšega javnega transporta in napredke na področju komunikacije.

Te inovacije v industriji bakra so ključnega pomena za uresničevanja cilja Evropske komisije, ki izpostavlja, da industrije povezane z bakrom predstavljajo 20 odstotkov evropskega bruto domačega proizvoda. Kampanja razkriva številne načine, kako bakrene zlitine zagotavljajo dodano vrednost industriji in življenju družbe. Z zagotavljanjem varne električne energije ter z  nadaljevanjem razvoja električnih in elektronskih naprav je vloga bakra pomembnejša kot kadarkoli prej.

Stalno raziskovanje in testiranje novih konceptov bakrene industrije prinaša stalen tok inovacij, ki lahko dramatično spremenijo način izdelave in delovanja. Te inovacije lahko naredijo procese stroškovno učinkovitejše, zmanjšajo njihov vpliv na okolje, zmanjšajo porabo energije ali v prihodnosti zmanjšajo njihovo uporabo dragocenih naravnih virov.

Inovacije zahtevajo vsestranske, visoko zmogljive materiale. Zato je vključitev najrazličnejših drugih kovin za bakrene zlitine ključnega pomena, saj občutno širi obseg kovinskih lastnosti in lastnosti materiala, ki so na voljo v verigi vrednosti.

Evropska industrija bakra zelo tesno sodeluje s strankami pri razvoju aplikacij, ki poganjajo nove izdelke in storitve, ki izboljšujejo naše vsakdanje življenje. Baker je mogoče tudi vedno znova reciklirati, brez izgube zmogljivosti, kar zagotavlja, da je še naprej eden najpomembnejših in vsestranskih materialov v središču gospodarskega razvoja in človeških prizadevanj.

Ocenite to stran