Vpliv COVID-19 na bakreno industrijo
Izbruh virusa COVID-19 je povzročil veliko zdravstveno krizo po Evropi in drugod po svetu, kar je privedlo do velikega padca gospodarstva na praktično vseh področjih. Po besedah generalnega direktorja evropskega združenja neželeznih kovin Eurometax Guya Thirana je glavna naloga kovinske industrije pri soočanju s krizo COVID-19 zaščita svojih zaposlenih in pomoč pri zmanjševanju širjenja virusa, hkrati pa ohraniti svoje delovanje v največji možni meri za zagotavljanje ključne količine v oskrbovalnih verigah. Po njegovih besedah se podjetja v industriji soočajo z izzivi brez primere, katerim pa trenutno še ni videti konca.
Industrija neželeznih kovin je ključni dobavitelj pomembnih oskrbovalnih verig kot na primer oskrbovanje z medicinsko opremo in embalažo za živila. Nadaljnja dobava kovin v Evropski Uniji bo tako ključnega pomena v celotni zdravstveni krizi med COVID-19 in tudi pozneje za oskrbo prehoda Evropske Unije v obdobju okrevanja po COVID-19.

Že na samem začetku je trg neželeznih kovin začutil vedno večje in težavne gospodarske vplive COVID-19. Glavne težave, s katerimi se v obdobju COVID-19 srečuje industrija neželeznih kovin so povezane z zmanjšanjem povpraševanja, odpuščanjem delovne sile, motnjami v oskrbovalni verigi, predvsem v obliki transporta, saj je prehod med državami v času krize težji.
Evropsko združenje za neželezne kovine je Evropski Uniji izpostavilo nekaj ključnih priporočil pri odpravljanju težav s katerimi se spopada celotna industrija. Zavzemajo se predvsem za odpravljanje motenj pri prehodu čez meje držav, zmanjševanju vpliva bank na finančni tok podjetij, potegujejo pa se tudi za neomejen dostop do surovin povezanih z določenimi kovinami.

Ocenite to stran